Fluturii tropicali - în vacanță la Antipa

Fluturele este de fapt o insectă, dar una pe cât de complexă pe atât de frumoasă. Ei sunt de remarcat pentru ciclul lor de viață neobișnuit, cu un stadiu larvar de omidă, un stadiu inactiv de pupă* și o metamorfoză spectaculoasă într-o formă familiară de adult cu aripi colorate. Cele mai multe dintre specii zboară ziua.


Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”  dezvăluie publicului
expoziţia temporară „Fluturi tropicali vii”, organizată în colaborare cu „Casa Fluturilor” şi Societatea de geografie Vulticulus.
www.antipa.ro
Vizitatorii vor avea posibilitatea de a vedea peste 30 de specii de fluturi exotici, zburând liber, în sera special amenajată în grădina Muzeului „Antipa”, dar pot avea şi ocazia de a fi martori la „naşterea” unui fluture care-şi părăseşte învelişul de nimfă. În expoziţie, insectele vii sunt prezentate şi prin texte de informare cu privire la denumirea speciei, ţările de origine, preferinţele biologice şi ecologice etc.
Căutate cu atenţie, în expoziţia de fluturi exotici vii, vor putea fi descoperite pontele (ouăle), larvele şi adulţii speciilor prezentate.


Perio
ada de vizitare: 1 mai – 31 iulie 2013

Fotografii: Ioana Gramaticu

    Ai fost să vizitezi expoziția de Fluturi Tropicali de la Muzeul Antipa?

_______________
* pupă - faza finală a metamorfozei prin care trece o insectă de la eclozarea din ou până la atingerea stadiului de adult.Visit the SEO PAL Facebook page  Follow seo_pal on Twitter  Submit to LinkedIn  Visit the SEO PAL Google+ page  Follow lyubeng on Pinterest   

2 comentarii:

 1. Noroc ca am vazut azi pe blog la tine.
  Aveam impresia ca expozitia e pana la finalul lui august.

  Asa ca, ne auzim mai tarziu...
  imi iau zborul spre Antipa.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu uita să-ți iei aparatul foto cu tine.
   Fotografierea fluturilor este gratuită.

   Ștergere

Părerea ta contează!