Fotografie: Ioana Gramaticu |
Soarele se chinuie să răzbată printre crengile stufoase din fața geamului,
să mă trezească pentru o nouă zi. Mă întind mă întorc pe partea cealaltă și văd
umbrele lăsate de frunzele copacilor pe peretele albastru din dormitor. E
timpul să mă ridic. Oare ce-mi va ascunde nou ziua de azi?!
Nu știu ce v-a fi nou, dar știu ce e în fiecare zi. Micul dejun – cea mai
importantă masă a zilei, se ia înainte de doza zilnică de cafea.
După lungi căutări și teste am găsit micul dejun ideal pentru mine. Sunt
subiectivă, dar mie mi se potrivește. Așadar, îmi încep fiecare dimineață cu 1iaurt mic în care amestec 3 linguri müsli și 1 linguriță de semințe de in.
Toate aceste ingrediente, luate la un loc îmi oferă energia necesară pentru
toată dimineața. Am senzația ca aş muta munții din loc, sau cel puțin așa îmi
place mie sa cred.
De fiecare dată când mergeam la supermarket luam o altă marcă de iaurt. Voiam
să îl identific pe cel care mi se potrivește mie cel mai bine. Dar constatam, de
multe ori, că pe cutie scrie distribuit de firma x, dar niciodată nu era trecut producătorul,
ce să mai vorbim de ţara de proveniență. Oare unde se produce iaurtul asta? Într-una din zile o să pornesc şi eu pe drumul laptelui.
Vreau și eu să vad cum ajunge laptele de la fermier la transportator dar
mai ales cum se face testarea lui de către un controlor de calitate. Cred că
ultima ar fi cea mai interesantă, cea de controlor de calitate … poate pentru
ca mă fascinează ideea de microscop, de ceea ce nu se vede cu ochiul liber, dar
știi că este acolo. Și oare cum ajunge laptele să devină iaurt?
Am idee cam ce face un fermier pentru că am avut parte de copilărie petrecută la țară, la poalele Munților Țibleș. Știu că nu e același lucru cu a crește o vacă pentru uzul laptelui pentru o familie și a crește vaci la o fermă pentru a asigura cantitatea de lapte pentru mii de familii din țara întreagă. Oau! deja sună altfel.
Am idee cam ce face un fermier pentru că am avut parte de copilărie petrecută la țară, la poalele Munților Țibleș. Știu că nu e același lucru cu a crește o vacă pentru uzul laptelui pentru o familie și a crește vaci la o fermă pentru a asigura cantitatea de lapte pentru mii de familii din țara întreagă. Oau! deja sună altfel.
Pentru că nu poți să vorbești despre un control al calității, fără să cunoști
câte ceva despre producător. Prin urmare am aflat că Danone este unul din cei
mai mari producători de iaurturi din lume, prezent în peste 120 de țări. În România au ajuns în 1996 prin achiziția
unei fabrici de lactate din București. La început au importat produsele din
Polonia și Ungaria, dar în 1999 au ajuns la concluzia că Romania are potențial
de fabricant. Așa s-a născut Danone Romania.
Mie îmi place iaurtul pentru că are o concentrație mai mare de calciu decât
laptele şi se potrivește conform gustului meu mai bine cu cerealele integrale.
Fetiței mele îi place iaurtul Danone pentru ca este delicios.
Text, fotografii şi filmulet: Ioana Gramaticu
Fotomodel: Juliana Nathalie Gramaticu
Articol scris pentru: Blogalinitiative si Danone.
Filmuletul poate fi vizionat si pe yutube:
RăspundețiȘtergerehttp://www.youtube.com/watch?v=4uqs6wvI4mw&feature=youtu.be
Ce fetita scumpa ai. Sa-ti traiasca.
Ștergere.... si cu ce pofta mananca iaurtul.
Trebuie sa ii iau si eu Alexiei pe cel cu personaje Disney.
Elena Toader
Pined on:
RăspundețiȘtergerehttp://pinterest.com/pin/441071357225941746/
Pana sa iti citesc articolul nu consumam aceasta marca de iaurt, apoi vazand si filmuletul postat de tine am capatat incredere si vreau sa iti spun ca nu regret deloc.
RăspundețiȘtergereTine-o tot asa.
o scumpete de fetita ! sa fiti sanatosi, colega ! Deschisesem articolul si cand a aparut dar nu am lasat mesaj pt ca trebuia sa ma loghez ! Acum clegi fiind te felicit !
RăspundețiȘtergere