Carte: S.E.C.R.E.T de L. Marie Adeline. - de citit


      Azi, dupa o vizita de curtuazie la pediatră, fiind foarte cald afară ne-am adăpostit de căldura de afară la shopping în Cora Lujerului. Aveam în cap o listă nedefinită de chestii de cumparat. Ghimbirul era în top. E super delicios la friptura iar la mine în zonă nu-l găsesc să-l cumpăr. Și ca orice om cu buget fix, o iau în ordinea importanței.
    Prima oprire la raionul de legume și fructe. Luat ghimbir, mă uitai la avocado (cam tare)... așa că renunț. Mă uitai la restul fructelor ciudate ... mă întreb cum ar trebui să arate coapte... și pentru că nu mă pricep le pun înapoi în cutie. Data viitoare îmi zic.

     A doua oprire, bineînțeles raionul de jucării... ca de, nu se putea altfel. Iau un set de pensule pentru fetiță... ca să acopăr două nevoi: pe de o parte cele care el avea erau destul de uzate, iar pe de altă parte aveam deja răspuns la întrebarea ”Da mie, ce îmi cumperi?” De ce trebuie întotdeauna să cumperi o jucărie?! Am trecut mai departe printre jucării educative .... și jucării de umplutură - cele pe care le cumperi de multe ori iar copilul tău nu se joacă cu ele... și ajungi să te împiedici de ele prin casă și le tot muți, până ajungi la concluzia ca e mai bine să le donezi... poate, poate s-o juca cineva cu ele.
     Inevitabil, următorul popas l-am făcut la raionul de cărți. Aș cumpăra cel puțin jumate din ele, dar trebuie să fiu selectivă ... să mă întind doar atât cât îmi permite spațiul din bibliotecă. Mă fascinează atlasele, cărțile culinare... și bineînțeles raftul cu carți motivaționale. Le iau în rând. Constat că cele pe care aș da banii, le am deja. Mă uit după o carte anume. Am găsit-o pe site la Editura Curtea Veche și eram curioasă dacă își merită sau nu banii. Țineam minte coperta mov, dar nu o vedeam.Dau să plec. Cu coada ochiului zăresc un domn care se chinuie să ajungă la o carte pe un raft mai sus. Trage de una din ele și zboară două pe jos. Mă întorc să îl ajut să le ridice. Pun mâna pe una din cărti, dau să i-o întind... se uită la mine și îmi spune: ”Aia nu îmi trebuie!”, și se întoarce și pleacă. Mă uit la carte... coperta mov, mă uit la titlu: S.E.C.R.E.T de L. Marie Adeline... și îmi zic: ”Asta imi trebuie mie!
     Citesc vre-o 3 pagini, mă zoreste fetița ... mă uit la ceas.... a trecut mai bine de o oră de când stăm în magazin... mă uit la carte și o pun în coș. Curiozitatea mea hotărăște că merită citită. Ies din magazin și mă îndrept spre casă.

 Despre carte:

www.curteaveche.ro
Rămasă văduvă încă de tânără, după un mariaj dezastruos, Cassie Robichaud pare împăcată cu viaţa ei liniştită într-un mediu strâmt: restaurantul Café Rose, unde lucrează, „Hotelul Fetelor Bătrâne“, unde locuieşte, şi conştiinţa tristă, dar solidă a timpului care s-a scurs de când s-a culcat ultima dată cu un bărbat. Cassie îşi vede în tăcere de rutina zilnică, ternă şi pragmatică — părul strâns în coadă la repezeală, încălţări de lucru cât mai comode, tricouri pătate —, evadările ei fiind scurte: aleargă prin cartier, stă de vorbă cu şeful şi prietenul ei Will şi tânjeşte voyeuristic după fericirea dublată de romantism care-i animă, pare-se, fără prea mari eforturi pe clienţii ei. Când uneia dintre cliente îi cade pe jos un carnet de însemnări pline de amănunte sexuale şi senzuale, Cassie are ocazia să arunce o privire furişă către o lume complet nouă pentru ea, de împlinire a sexualităţii femeii… şi se lasă introdusă într-un club neobişnuit format numai din femei, care-i transformă viaţa. Dedicată pasiunii, experienţelor senzuale şi plăcerii, cartea de faţă vorbeşte despre femei care-şi trăiesc din plin fanteziile sexuale… Iar pentru Cassie, reprezintă cheia emancipării ca femeie.
L. Marie Adeline

Despre autoare:
L. Marie Adeline e pseudonimul sub care se prezintă publicului autoarea canadiană a romanului erotic SECRET. Ea este producătoaer de televiziune și a absolvit jurnalismul în anul 1992 la Universitattea Ryerson din Toronto (Ontario). Sub numele ei reeal, Lisa Gabriele, a publicat două romane, Tempting Faith Din Napoli (Ispita lui Faith Di Napoli, 2002) și The Almost Archer Sisters (Surorile cvasi-Archer, 2008), care au fost bestseller-e în Canada. Proze scurte i-au mai apărut în câteva antologii.


     Ora 17:45, mașina de spălat încă merge. Expediez copilul la soacră și mă pun pe citit...
                               
Foto: Ioana Gramaticu
  

... continuare

6 comentarii:

  1. Eu am gasit cartea online de citit doar in engleza. Nici nu stiam ca exista in romana tradusa.

    Daca nu ajung intr-o librarie, mi-o comand de pe site.

    Chiar merita citita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O gasesti aici de cumparat la super pret:
      http://www.curteaveche.ro/carti/noi-aparitii/s-e-c-r-e-t.html

      Ștergere
  2. sunt convins ca si barbatii sunt la fel de hotarati sa o cumpere. Nu-i putin lucru sa afli cum preveste o femeie aceasta partea erotica a vietii .... Astept un review mai amplu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar sa o termin de citit.... aseara mi-am ars mancarea.... ca de' am uitat de ea pe foc... prea interesanta cartea. :D

      Ștergere
  3. O carte buna se citeste in compania unui Chivas Regal de 12 ani cu 4-5 cuburi de gheata si se savureaza ambele intr-un fotoliu comod :)

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează!