Premiile inovatiei Romanesti 2013 - Raluca Ioana van Staden

         Nu v-ați întrebat, oare cum ar fi lumea fără cancer?!  Oare cum ar fi să știi din timp dacă ești dispus la această boala necruțătoare? Lumea celor dragi ar fii mai fericită. Știu că e o joacă de-a șoarecele și pisica cu soarta, destinul, viitorul. Dar noi am primit inteligență și free will, de ce să nu o folosim?! Îi apreciez pe cei care și-au luat curajul în spinare, ambiția și dăruirea, pentru a lăsa în urma lor un loc mai bun decât au găsit.  
Nu e ușor pentru cei din jurul tău când la 9 ani  ți se dă diagnosticul de cancer și foarte puțin de trăit.  A fost o glumă a unui doctor care poate nu și-a tocit suficient coatele pe băncile școlii sau poate practica lui s-a pierdut în spatele unui birou. Nu vreau să-l critic prea mult. Contează faptul ca ceea ce a afirmat nu s-a materializat. Sunt încă aici. 

http://revistaflacara.ro/wp-content/gallery/2010-7-sanatate/IMG_1525-OK.jpg
Sursa foto: www.revistaflacara.ro
    Deși, după ce a obținut în aprilie 2010, în cadrul Salonului Internațional de Invenții de la Geneva, Trofeul de Aur al Organizației Mondiale pentru Proprietate Intelectuală pentru Cea Mai Bună Femeie Inventator pentru descoperirea unui "senzor care determină existența cancerului în corpul uman în mai puțin de 6 minute" Raluca - Ioana VAN STADEN a fost foarte criticată în perioada următoare. Președintele MB Telecom, care urma să producă acest produs susținea că la nivel de laborator, unde poți crea condiții ideale, rezultatele sunt în regulă, dar scos din laborator și dus într-un mediu agresiv, senzorul nu mai oferă rezultatele dorite de cercetător.” În acelaşi an, Statul Român îi acordă un brevet de inventie. Cu un an înainte, primeşte premiului al II-lea la secţiunea Cercetătorul anului, în cadrul Galei Premiilor în Educatie
            Invențiile se nasc din minți sclipitoare, și merită un efort susținut pentru acel ultim pas pe care îl mai au de trecut, să ajungă pe piață. Mulți oamenii sunt nerăbdători, pentru că vor un lucru acum și aici. Unele lucruri necesită timp, și multe teste pentru siguranța noastră, a populației. Câți diabetici nu ar mai fi trăit azi dacă Nicolae Păulescu nu ar fi inventat insulina? Deci, trebuie să avem răbdare şi să sustinem astfel de proiecte, care ne-ar scuti pe mulţi dintre noi de suferinţă inutilă. PR3MIAZA INOVATIA este un proiect  lansat de 3M Romania în ţara noastră, condus de oameni cărora le pasă de minţile sclipitoare de la noi.

Calendarul evenimentelor:

1.Cluj Napoca - Universitatea Tehnică
Dată eveniment: miercuri, 22 mai 2013
KOL local: Radu Munteanu
Sala: Facultatea de Construcţii, Amfiteatrul A2
Locatie/ adresă: Gheorghe Bariţiu, nr. 25
Oră start eveniment: 12:00
Grupul de business 3M în focus: Electronica şi energie
Speaker-ul 3M Romania: Cătălin Velescu
Director resurse umane: Nadia Badea -HR Manager 3M România.

2. Iasi - Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi
Data: joi, 23 mai 2013
KOL locali: Boris Plahteanu şi Neculai Eugen Seghedin
Locatie/adresă: Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului- Str. Dimitrie Mangeron, Nr. 73
Sala: Amfiteatrul CH II- Ilie Matei, etaj 1
Ora start eveniment:12.00
Grupul de business 3M în focus: Industrial
Speaker-ul 3M Romania: Directorul grupului "Industrial" -Alexandru Dan Budău.
Director resurse umane:Nadia Badea -HR Manager 3M Romania.

Anul acesta Raluca - Ioana VAN STADEN a fost nominalizată pentru Premiile Inovaţiei. O puteţi susţine şi voi cu un share la acest articol. Gala de premiere a caştigatorilor ediţiei 2013 se va desfăşura pe data de 27 noiembrie 2013.

                             Articol scris pentru: Blogalinitiative şi Premiază Inovaţia

3 comentarii:

 1. eu as dori sa stiu unde se poate gasi acest dispozitiv si pretul.multuumesc

  RăspundețiȘtergere
 2. Puteti va rog sa lasati balta aberatiile de genul asta... Imediat dupa ce a publicat intr-o revista minora, Doamna Van Staden a trebuit sa retracteze articolul... va las sa cititi...

  http://www.rsc.org/suppdata/an/c2/c2an16305e/c2an16305e.pdf
  In rest nu a publicat NIMIC pe tema asta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Va multumesc frumos pentru informare.
   Am sa citesc articolul de pe linkul furnizat de dvs.

   Ștergere

Părerea ta contează!