Cum iau naştere portretele lui Mihail Tudoreanu in Parcul Cişmigiu

Model: Delia Sandu

Dacă te hotărăști să îți petreci ziua prin parcul Cișmigiu, București ai șanse mari să-l găsești pe Mihail – împreună cu talentul, șevaletul, hârtia cartonată și creioanele speciale – desenând portrete.

                Nu știi cum se naște un portret?! Ei bine aparent pare ceva foarte simplu. Cel mai important lucru este talentul. Fără el poți să ai cele mai scumpe șevalete și creioane din lume. Nu îți vor folosi la nimic. Așadar, se ia o coală cartonată și se prinde de șevalet. Se verifică creioanele speciale. Se mai ascut puțin, dacă este cazul. Apoi se studiază subiectul care trebuie desenat. Ce urmărim aici?! Ei bine trebuie să fim atenți la rapoarte: distanța dintre frunte –sprâncene, distanța dintre ochi... Noi, oamenii suntem fizic diferiți, unul față de celălalt. Avem trăsături care ne definesc personalitatea. Cel mai important la un portret este – să prinzi esența celui care pozează pentru tine, o fărâmă din sufletul și dispoziția lui.


Suntem atât de bombardaţi de tehnologie, încât nu mai apreciem lucrurile simple. Vom ajunge în curând să uităm cum arată un creion şi o simplă radieră. Lumea digitală înspre care ne îndreptăm nu ne mai lasă timp să ne relaxăm. Ieşim în parcuri cu copii şi de cele mai multe ori ne încântă faptul că avem wireless pe telefon şi putem să stam online pe facebook sau să jucăm candy crash. De ce nu şotron, săritul corzii sau cine îşi mai aduce aminte cum de săritul elasticului?!  

Dacă sunteți hotărâți să faceți un cadou mai deosebit celui drag, îl puteți contacta pe artist
pe e-mail: mihaiart@mail.ro

Modelul desenat: Delia Sandu
Portret rea
lizat de: Mihail Tudoreanu
Text și fotografii: Ioana Gramaticu

Un comentariu:

Părerea ta contează!