Geanta perfecta nu asteapta timpul potrivit



Long, long time ago... mi-am cumpărat o geantă dintr-un second hand.
Am zărit-o cu coada ochiului în vitrina unui magazin de cartier din Alba Iulia. Aveam impresia că am văzut-o mişcându-se.
 
- Oare ce o fi în capul meu?! Genţile nu se mişcă de capul lor. O fi doar curent în magazin, gândesc eu.
A doua zi mă îndrept spre cursuri. Trec prin faţa aceluiaşi magazin. Geanta cade din cui pe pervazul lat al magazinului. O vânzătoare cu ochii migdalaţi şi ramele ochelarilor prea mari pe nasul ei o ridică şi o aşează din nou în cui. Se uită la mine, zâmbeşte şi se intoarce la treaba ei. Am plecat mai departe. Eram deja în întârziere. Intru peste domnul profesor în sală. Mă scuz şi mă îndrept spre cel mai apropiat loc liber care îl zăresc în sală.
 
- Timpul deşi este relativ, este cel mai preţios lucru din lume pe care îl avem, se aude vocea din spatele catedrei. Îmi ridic privirea spre catedră. Sunt oare la cursul lui Einstein?!
O geantă cade de o bancă. Tot conţinutul se revarsă pe jos. O colegă ruşinată se ridică şi începe să le adune.
- Geanta! Da, geanta! îmi repet eu în minte.
Cursul se termină şi plec spre casă. Ma opresc în faţa vitrinei.
 
- Unde e geanta? A disparut? Of! Avea dreptate domnul profesor. Timpul chiar e preţios. Dacă intram atunci în magazin, acum nu tânjeam după ceva ce nu aveam să am. Se aude uşa deschizându-se.
- Geanta? și arăt cu degetul spre vitrină?
 
- Vă aşteaptă în magazin!, răspunde vânzătoarea. Intru nedumerită.

- Nu înţeleg?!, spun eu. Vânzătoarea scoate geanta de sub tejghea.

- Întotdeauna ştiu când un lucru se potriveşte unui om. Pur şi simplu ştiu. Spune-i un al șaselea simţ. Ştiam că vă ve-ţi întoarce după ea.
Am plătit. I-am multumit vânzătoarei şi am plecat zâmbind spre casă.

Geanta din piele întoarsă a fost purtată cu mult drag… poate chiar prea mult. Mulţi ani mai târziu, după ce m-am mutat în capitală mi-am spus că ar trebui dusă la curăţat. Ce ştiam eu despre cum se curăţă pielea întoarsă?! Nimic. Aşa că am dus-o la un aşa zis specialist. Cand am luat geanta de la curăţatorie, parcă era alta, mult mai frumoasă. Plătesc la casierie şi o deschid. Scot cureaua lungă. Stă înţepenită. Încerc să o îndrept. Pielea crapă. Mă uit la geantă. Restul pare ok. Doar cureaua are o problemă. Ma întorc la casierie să o intreb pe domnişoara de acolo ce s-a întâmplat cu geanta mea. Răspunsul ei m-a lăsat mască:
 

-De ce nu aţi specificat când aţi adus-o la curăţat că mânerul- cureaua genţii nu e din piele întoarsă? Nu e vina noastră. Ies suparată. Nu aveam chef să mă cert cu ea. Ce puteam rezolva?
 
A doua zi am căutat un magazin de marochinărie. N-am găsit. Am căutat atunci un pantofar. El trebuia să știe ce e de făcut. A invartit omul geanta în mână, după care îmi spune că nu are material potrivit să mi-o facă. Geanta a ajuns azi prin fundul unui dulap. Probabil încă mă mai așteaptă. 


Uitam probabil în continuare de ea, daca nu îmi dădea newparts un link cu un magazin de genți faine din piele. Am aflat de la ei de pe site cum să îți întreții geanta dar și alte articole interesante despre acest accesoriu vestimentar, drag nouă femeilor.

Acest articol a fost înscris la concursul organizat de Reeija, magazin online ce oferă genți piele lucrate cu talent și pasiune pentru frumos.    

Un comentariu:

Părerea ta contează!