Protejeaza-ti ficatul cu Liv 52 de la Himalaya

 
Am auzit prima data de Liv 52 in urma cu ceva vreme, la o vizita de urgenta la Pediatrie cu fetita mea.

A cules din parc niste frumuseti de Oxiuri. Si ca orice parazit de renume si-a facut de cap. 

Pediatra ne-a dat pe langa antibiotice (Zentel) sa luam si o sticluta de Liv 52 cate 5ml de 2 ori pe zi pana la terminarea sticlutei, iar pentru noi parintii cate o cutie de pastile (2 pastile de 2 ori pe zi). Si uite asa am alcatuit meniul pentru fiecare membru al familiei. Doar nu era sa plimbam parazitii de la unul la altul, sau sa ne distrugem in mod inconstient ficatul.
Sursa foto: www.hboutique.ro
Avem doar un singur corp in viata asta. Daca noi nu-l protejam, nu o v-a face nimeni in locul nostru.

Am ajuns acasa; am luat fiecare doza potrivita varstei si m-am pus sa citesc mai multe despre ficat si rolul lui in organism. Asta e daca n-am invatat in scoala cand a trebuit.

Ce trebuie sa stii despre ficat?


Alimentele gătite și procesate suprasolicită ficatul.
Legumele si fructele crude contribuie la functionarea normala a ficatului.

Ficatul este punctul de control pe la care trebuie sa treaca alimentele. Acesta poate produce modificari chimice, poate depozita substantele nutritive sau le poate transfera în stare neprelucrată către restul corpului, pentru utilizare. Ficatul îşi poate produce aminoacizii proprii, poate transforma zaharurile in lipide, şi invers. Ficatul poate crea sau distruge.


Ficatul este cel mai mare organ din corpul omenesc.
Cea mai mare parte a ficatului este situată în partea dreapta, chiar sub diafragma, la acelasi nivel cu partea inferioara a sternului. Partea inferioara a ficatului este concava si acopera stomacul, duodenul (prima porţiune a intestinului subtire), flexura hepatică a colonului (partea superioara din dreapta), glanda suprarenala dreapta si partea superioara a rinichiului drept. Ficatul este format din patru lobi şi este acoperit de o membrana fibroasa, consistentă si dura.


Toate vasele sanguine si canalele hepatice patrund in ficat prin hil. Ficatul este impanzit de numeroase canale mici prin care circula bila, conducand la canalul hepatic principal, care se uneste cu colecistul si formează „canalul biliar comun”.

Care sunt sarcinile ficatului?

STOCARE ŞI DISTRIBUTIE – ficatul depoziteaza aminoacizi rezultaţi din alimentele digerate, apoi ii reconstruieste pentru a produce proteinele esentiale pentru organism. Ficatul transforma glucoza in exces in glicogen (grăsimi stocate), apoi transforma din nou glicogenul stocat in glucoza, atunci cand organismul are nevoie de combustibil suplimentar. Ficatul depoziteaza si distribuie diverse vitamine, printre care: vitaminele A, D, E şi K (vitaminele liposolubile). Ficatul este şi cel care stochează diferite minerale, printre care fier şi cupru.

TRANSFORMARE, SINTEZĂ ŞI TRANSMUTAŢII BIOLOGICE – ficatul stochează glicogen, iar cand nivelul de glucoza din sânge scade, el va converti din nou în glucoză grasimile stocate (glicogen). Dacă rezervele de glicogen scad, el va transforma în glucoza alte grăsimi si chiar aminoacizi stocati. Prioritatea numărul unu a organismului este nevoia de combustibil pentru energie (glucoză / fructoza). Ficatul transforma amoniacul provenind din consum excesiv de proteine in uree, care este apoi excretată prin rinichi.

SECREŢIE – ficatul produce si secretă aproximativ 1 litru de bila pe zi. Bila este un agent de alcalinizare si emulsificare a grasimilor.

DETOXIFICARE – celulele imunitare ale ficatului digeră bacteriile, virusii si  alti agenti patogeni din sangele care circula in tractul digestiv. Un ficat sanatos poate sintetiza hormoni, medicamente si alte substante chimice pana la un anumit punct. Totuşi ingerarea zilnica a acestor substante depaseste capacitatea de prelucrare a ficatului.
În procesul de detoxificare, trebuie sa cureti mai intai ficatul dacă vrei să ai o piele curata. Mentine permanent pielea cat mai curata, fiindca ea isi va indeplini astfel functia de organ de eliminare a deseurilor. In plus, o piele curata te va face sa te simti mai curat.
Uneori are nevoie de putin ajutor pentru a se menine in forma. De unde? De la HBoutique.

Acidoza, alcoolul, medicamentele sunt extrem de dăunătoare pentru ficat. Aproape toate medicamentele, în special produsele cu gudron, cum este aspirina, distrug ţesuturile hepatice. Este ficatul tau. Poarta-te frumos cu el!


Ultima ecografie facuta zielele trecute (9 Mai 2014) mi-a aratat un ficat perfect sanatos. E uite ca se poate. Mi-am protejat ficatul! Si se simte!


 Cand ai consumat ultima data antibiotice
te-ai gandit ca si ficatul tau are nevoie de protectie?


Visit the SEO PAL Facebook page  Follow seo_pal on Twitter  Submit to LinkedIn  Visit the SEO PAL Google+ page  Follow lyubeng on Pinterest    

2 comentarii:

  1. Si eu i-am dat baietelului meu Liv 52 cand a trebuit sa faca o cura de antibiotice pentru un nenorocit de stafilococ auriu.
    Si acuma se simte bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu nu am facut pana acum ecografie deloc pentru nicio parte sau organ al corpului si m-ai pus pe ganduri. informatiile takle sunt foarte utile si ma bucur ca am luat LIV 52 de 2 ori. Totusi cu alcoolul cam scald ficatul , o fi la fel de daunatoare si taria si berea si vinul natural ?

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează!