Secret de femeie - redescoperit


...continuare

     Încă citesc... o fi cartea de vină, sau deja e prea cald în cameră. Încă o apă plată cu lămâie... nu de fandoseala menechinuismului... ci pur și simplu pentru că îmi place gustul de fresh care îl dă apei plate.
    Fiecare femeie trece mai devreme sau mai târziu printr-o stare de suspensie amorțită. Ne simțim de parcă am zbura în derivă, fără sens. Deși ne cunoaștem destul de bine, de multe ori avem impresia că nu știm ce vrem... de la noi, de la viață și de la cei din jur. Căutăm să ne autodefinim pe noi și valorile noastre.
Foto: Ioana Gramaticu
Carte: L. Marie Adeline - Secret, 2013, Ed. Curtea Veche
De ce ne rușinăm atunci când suntem admirate de barbati?!
- Poate, pentru că ei nu ne cunosc încă defectele, grijile și păsurile.
- Sunt momente ... și momente... în care aș sări într-o baltă și m-aș stropi cu noroi până în cap, dar ceva mă reține... o fii vârsta sau leucoplastul de stopare al nebuniei de moment?! 



...frica este singurul lucuru care te-mpiedică sa-ți trăieștiviața reală.
Stau și încerc să îmi aduc aminte de cate ori datorită fricii nu am făcut acel pas înainte, acel pas care mă putea face fericită... poate doar pentru monent. Nu asta contează. Și îmi trec prin minte atâtea întrebări care încep cu "dacă". Nu mă năpadesc regretele în așa hal încât aș renunța la propria-i existență asemenea eroului principal din filmul Butterfly Effect. Dar totuși.
                  
               
                                  Ce caut eu în SECRET?
Senzualitate
Extaz
Comunicare
Romantism
Energie
Tandrețe
Fiecare carte pe care o citim ne face să ne cunoaștem mai mult, să ne redescoperim cu adevărat o părticică din noi.

Dacă nu există comunicare, degeaba știi ce ai de oferit și ce dorești... se duce totul pur și simplu...naibii. Rămâi cu un gol interior...măcar e golul tău.

Cine ești ca persoană, ce-ți place și ce nu-ți place, sunt lucrurile pe care încerci să le aflii despre tine ca femeie. Eu am redescoperit că pot să mă uit în oglindă, că pot să trăesc în prezent, că îmi place să complic lucrurile simple... și am descoperit că pot să daruiesc mai mult.

2 comentarii:

  1. Femeie nebuna, ce citesti?

    Tu iti dai seama ca eu acum stau si dat refresh la postare, sa vad ce mai scrii in continuare?!

    ... si cred ca ma enervez si ma duc si-mi cumpar cartea.

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează!