Citeste o carte - Ghidul lenesului




Inactivitatea este o treaba foarte grea. Intotdeauna se gasesc multi care se straduiesc sa te puna la munca.“
                   Oscar Wilde


Cartea este un manifest, nu impotriva lenesului ci impotriva sistemului care ne face sa nuitam sa ne mai bucaram de viata si sa traim in viteza.

Consumam cafea si ceaiuri care ne fac sa stam treji, racordati la priza pentru a putea produce mai mult. De ce sa producem mai mult decat consumam?

Azi sarbatoresc 1 Mai muncitoresc lenevind productiv: citind o carte.

Taim in sclavia creata de om pentru om. Ne subjugam cu "nu esti la moda", cand moda revine la un moment dat. Creem tehnologie pe zi ce trece tot mai avansata, dar care nu se potriveste cu cea anterioara. Cata risipa de efort, de resurse. Si resursele tale si ale planetei sunt finite.

Bucura-te de soare, de trecerea norilor prin fata lui, de fosnetul frunzelor la adierea vantului. Nu trece pe strada vazand doar tinta la care trebuie sa ajungi. Ne inoculam unii altora, ca trebuie sa ajungem sus pe scara sociala. Pe bune? De ce? Nu ai un numar finit de zile de trait? Sau tu traiesti vesnic?
Dupa ce ajungi acolo sus.... daca mai ai zile de trait.... te mai bucuri de ele?
Sau nu mai ai cu cine?




Tu cum sarbatoresti munca?

Visit the SEO PAL Facebook page  Follow seo_pal on Twitter  Submit to LinkedIn  Visit the SEO PAL Google+ page  Follow lyubeng on Pinterest

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează!